همه چیز درباره شیردوش

همه چیز درباره شیردوشی :

 اگر در زمینه دامداری اطلاعاتی داشته باشید، می دانید که هدف اصلی از نگهداری گاو شیری، تولید هرچه بیشتر شیر است. اگر در تولید شیر، دامداری بتواند، موفق عمل کند، احتمالا خواهد توانست که سهم خوبی از بازار را بدست آورد و فروش محصولات خود با قیمت مناسب را نیز  افزایش دهد. شیر خوب چگونه به دست می آید؟ جواب بسیار ساده است! شیردوشی روشی است که با استفاده از  آن می توان شیر بدست آورد، اما چقدر اطلاعات در مورد آن دارید؟ دستگاه های صنعتی در این حوزه را چقدر می شناسید؟ روش های انجام آن چیست؟ انواع سالن های شیردوشی چه هستند؟ و … سوالاتی است که در این مقاله بصورت کامل در مورد آن ها توضیح داده ایم، پس با ما همراه باشید.

باید بدانید که قبل از انجام شیوه های صحیح شیردوشی، باید به تغذیه دام رسیدگی کرد تا شیر با کیفیتی تولید کند. در واقع بدون داشتن تغذیه درست با هیچ روش شیردوشی، نمی توانید شیر با کیفیتی بدست آورید، پس به این موضوع توجه کافی داشته باشید!


نکات ضروری برای شیردوشی :

اگر می خواهید، این کار را انجام دهید باید تمامی نکات بهداشتی و محیطی لازم در این زمینه را رعایت کنید. رعایت نکات بهداشتی لازم به شما کمک می کند تا برای شیردوشی آمادگی کافی را داشته باشید. شیردوش شما باید کاملا ضدعفونی شده و دیگر تجهیزات لازم هم عاری از هر میکروب و باکتری باشند. شاید می پرسید که چرا باید اینقدر، وسواس به خرج داد؟ در ادامه جواب سوال خود را پیدا خواهید کرد.

جایگاه ضدعفونی و اهمیت آن در شیردوشی را بهتر بشناسید!

یکی از بیماری های عفونی و واگیر دار در بین گاوها، ورم پستان است. ورم پستان می تواند در تولید محصولات لبنی توسط گاو و کیفیت آن تاثیر مستقیمی داشته باشد. این بیماری به شدت در بین انواع گاو رایج است. نکته مهم در مورد این بیماری کاهش کیفیت شیرهای تولید شده توسط گاو بیمار است که می تواند بر میزان فروش یک دامداری تاثیر مستقیمی بگذارد!

در این بیماری متاسفانه با توجه به عفونت غدد شیری، شاهد مقادیر متفاوتی از میکرو ارگانیسم در داخل شیر تولید شده گاو هستیم که می تواند، تاثیر بسیار بدی در تولید شیر داشته باشد. اگر سوال شما این است که چگونه این بیماری بوجود می آید و باید جلوی آن را گرفت، باید به شما بگوییم که جایگاه ضدعفونی را در شیردوشی توانسته اید، پیدا کنید!

اگر هنوز قانع نشده اید که تا چه میزان بیماری ورم پستان که بر اثر آلودگی شیردوش، معمولا بوجود می آید برای کسب و کار شما می تواند، گران تمام شود به دیگر ضررهای این بیماری غیر از کاهش شیر تولیدی، نگاهی بیندازید:

ـ هزینه تعویض کردن تلیسه

ـ غیرقابل فروش شدن شیر تولید شده توسط گاو بیمار

ـ هزینه های درمانی گاو از جمله دارو و درمان دامپزشکی

ـ هزینه ی نیروی کارگری برای مراقبت از گاو

ـ آسیب به ژنتیک گاو

ـ و … .

اگر گاوهای دامداری شما، دچار این بیماری شده اند، بهترین روش برای کنترل این بیماری واگیردار برای عدم آسیب به دیگر اعضای دام، ضد عفونی کردن شیردوش و تحت درمان قرار دادن گاو زیر نظر یک پزشک متخصص است! البته موارد دیگری هم در این زمینه می توانند، مورد توجه قرار بگیرند که توجه به آن ها خالی از لطف نیست. مواردی از قبیل :

ـ نظافت دائمی و ضدعفونی کردن محیط

ـ خشک کردن محیط گاو

ـ تهویه هوا مطبوع

ـ تعویض مناسب بستر استراحت گاو

ـ کنترل مگس های مزاحم

ـ ضدعفونی کردن و نظافت دستگاه شیردوشی و …

می توانند در کنترل این بیماری علاوه بر موارد قبلی به شما کمک کنند. رعایت اصول بهداشتی که در ادامه به آن ها می پردازیم، می تواند در رابطه با بوجود آمدن این بیماری جلوگیری کند :

رعایت بهداشت قبل از شیردوشی :

فردی که می خواهد بصورت دستی یا با استفاده از دستگاه این کار را انجام دهد، باید بداند که نظافت شخصی خود، دستگاه و تجهیزات را باید رعایت کند چرا که هرگونه آلودگی می تواند در بوجود آمدن این بیماری کمک کند. پس محتاطانه عمل کنید.

تمیز کردن شیردوش بعد از هر بار شیردوشی :

بهترین روش برای جلوگیری از شیوع این بیماری و یا عدم بوجود آمدن، این است که قبل از استفاده مجدد از شیردوش، آن را تمیز کنید. تمیز کردن شیردوش بعد از هربار شیردوشی به شما کمک می کند که از تمیز بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید.

ضد عفونی کردن سرپستانک بعد از شیردوشی :

ضدعفونی کردن سرپستانک می تواند، خیال شما را از همه بابت راحت کند که گاو شما دچار این بیماری خطرناک و مضر نمی شود.

این اصول و نکات در نگاه اول ساده به نظر می رسند، اما عدم تعهد به رعایت آن ها می تواند، ضررهای بسیار زیادی برای شما و دامداریتان داشته باشد.

روش های شیردوشی :

اگر بخواهیم روش گرفتن شیر از گاو را دسته بندی کنیم، می توانیم دو دسته زیر را در نظر بگیریم :

ـ دستی

ـ مکانیکی

شیردوشی و نکات مهم مربوط به آن :

رعایت نکات و اصولی که در ادامه بصورت گام به گام به شما گفته می شود، باعث می شود که شیر گرفته شده از گاو، دارای کیفیت قابل قبولی باشد و بتوان از آن استفاده کرد.

فردی که قصد انجام عملیات شیردوشی را دارد، باید دستان خود را کاملا ضد عفونی کند.

باید در هنگام انجام کار از لباس تمیز و مخصوص استفاده کند.

قبل از انجام عملیات گرفتن شیر از گاو، بهتر است که پستان گاو را کاملا شست و آن را تمیز کرد.

برای آماده سازی گاو، کافی است که پستان گاو را با پارچه نرم و تمیز ماساژ دهید.

قبل از شروع عملیات گرفتن شیر از گاو، بهتر است آن را با روش تست پستان، معاینه کرد تا مشکلی بوجود نیاید.

دوشیدن شیرگاو باید به سرعت انجام شود. میزان زمان استاندارد لازم برای دوشیدن شیر هر گاو، 9 دقیقه است.

تعیین ساعت معین برای انجام این کار، می تواند بدن حیوان را شرطی کند.

شیر دوشیده شده از گاو را باید در ظرف مخصوص نگهداری کرد. بعد از پایان عملیات گرفتن شیر از گاو، باید سریعا این ظرف را از فارم خارج کنید تا آلوده نشود.

هنگامی که قصد گرفتن شیر از گاو را دارید، به حیوان جیره و خوراک بودار از جمله کلم، سیلو و … خودداری کنید.

بهترین توصیه دامداران حرفه ای این است که تا قطره آخر شیر گاو را بدوشید.

چرا باید شیر گاو را تا قطره آخر دوشید؟

اگر دامدار باشید، احتمالا زیاد شنیده اید که باید شیر گاو را تا قطره آخر آن بدوشید، اما از دلیل و علت انجام این کار مطلع نباشید. دوشیدن شیر گاو تا قطره ی آخر، باعث می شود که درصد چربی شیر به مرور زمان افزایش پیدا کند. همچنین از بروز بیماری های عفونی در ناحیه پستان گاو هم جلوگیری می شود.

نکات لازم در مورد شیردوشی مکانیکی :

شیردوشی مکانیکی روشی است که توسط دامداری های بزرگ و صنعتی ایران و جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این روش دارای مزیت های فراوانی است، اما دانستن نکات زیر در مورد استفاده از آن، می تواند کمک شایسته ای به صاحبان این دستگاه های مکانیکی بکند:

دستگاه مورد استفاده برای گرفتن شیر از گاو، باید تمامی شیر پستان های گاو را تخلیه کند و هیچگونه آسیبی به آن نرساند!

شرایط و امکانات لازم برای تولید شیر تمیز باید فراهم باشد که بتوان از دستگاه نهایت استفاده را کرد.

شخص شیردوش باید مهارت استفاده از این دستگاه را داشته باشد و تحت فشار این کار را انجام ندهد.

تمیز کردن وسایل قبل و بعد از انجام عملیات شیردوشی یک اصل ضروری است.

سالن شیردوشی :

برای این که عملیات گرفتن شیر از گاو به درستی و نحو احسن انجام شود، معمولا این کار را در سالن های خاصی انجامی دهند. سالن هایی که برای این عملیات در نظر گرفته می شوند، باید از نظر بهداشتی و نظافت دارای سطح بالایی باشند. این سالن ها همیشه باید تمیز شوند و نظافت دائمی آن ها برای استفاده از آن ها به عنوان سالن شیردوشی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

عملیات گرفتن شیر از گاو باید بصورت کاملا منظم و پیوسته انجام شود. معمولا باید این کار در هر 24 ساعت  دو یا سه بار انجام شود. اگر از شیوه مکانیکی برای گرفتن شیر از گاو استفاده می کنید، نکات زیر را حتما به خاطر بسپارید:

ـ قبل از شروع شیردوشی، پستان گاو را با آب ولرم شسته و بعد از چند دقیق آن را کاملا خشک کنید تا تمیز شوند.

ـ دوشیدن شیر از گاو باید در سریع ترین زمان ممکن انجام شود

ـ بعد از خشک کردن پستان گاو، باید در کمتر از 60 ثانیه عملیات شیردوش را آغاز کرد.

ـ آغاز عملیات شیردوشی به معنا وصل کردن پستان های کاملا خشک و بدون رطوبت گاو به دستگاه است.

ـ در هنگامی که می خواهید این کار را انجام دهید، نباید هیچ گونه صدای آزاردهنده ای برای حیوان تولید کنید. این موضوع در کیفیت شیر و میزان تولید شده آن، تاثیرگذار است.

ـ در هنگام انجام عملیات گرفتن شیر از گاو، با حیوان بد رفتاری نکنید چرا که نتیجه ی خوبی در پی نخواهد داشت.

ـ از دستورالعمل و راهنمای دستگاه مکانیکی شیردوشی، پیروی کنید چرا که آن ها روش استفاده صحیح از دستگاه خود را بهتر می دانند.

ـ بعد از پایان یافتن عملیات شیردوشی باید سریعا خوشه های دستگاه شیردوش را از پستان های گاو جدا کنید.

ـ بعد از شیردوشی کامل تمامی گاوها، بهترین روش برای نظافت سالن شیردوشی، شستشوی آب تحت فشار قوی است. شستشوی آب بعد از انجام کار بصورت فشار قوی باعث می شود که سالن تمیز و ضدعفونی داشته باشید.

ـ بهتر است تمامی لوله های دستگاه مکانیکی شیردوش را ضدعفونی کنید تا از بقایای شیرهای گرفته شده از گاو پاک شود. این موضوع باعث می شود که از فساد شیر و ضررهای احتمالی تولید شیر مخلوط با شیر فاسد، جلوگیری شود.

رمز و راز تخلیه کامل شیر گاو با شیردوشی مکانیکی :

برخی از افراد با عدم اطلاع کافی در رابطه با این موضوع که چگونه می توان، شیر دام را تخلیه کرد، می گویند که نمی دانند آیا شیر داخل پستان های گاو کاملا تخلیه شده است یا خیر؟ همانطور که در بالاتر هم اشاره کردیم، تخلیه کامل شیرگاو باعث می شود که چربی شیر افزایش پیدا کند و از بروز بیماری های عفونی پستان جلوگیری شود.

برای این که بتوانید، تمامی شیر گاو را به راحتی خارج کنید، بهتر است قبل از جدا کردن خوشه های دستگاه شیردوش مکانیکی از پستان گاو، فشار مختصری به دستگاه وارد کنید و با دست دیگر خود، ماساژ مختصری به پستان گاو بدهید. اگر شیری در داخل پستان ها وجود داشته باشد، با استفاده از این روش بصورت کامل تخلیه می شوند و شما می توانید از مزیت های خالی کردن شیر تا قطره آخر از پستان گاو، بهره مند شوید.

سالن های شیردوشی گاوداری ها را بهتر بشناسید :

همانطور که در بالاتر بصورت مفصل توضیح دادیم، سالن های شیردوشی مکانی هستند که با استفاده از آن ها، می توانید شیر حیوان را بصورت کامل بدوشید. این سالن ها با توجه به نیاز و ظرفیت شما ساخته و طراحی می شوند. این سالن ها می توانند در جایگاه های یک طرفه یا دو طرفه وجود داشته باشند. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید، بهتر است به جدول راهنمای زیر نگاهی بیندازید. این جدول بصورت کاملا عملی و اصولی برای تعیین ظرفیت گاوداری برای سالن شیردوشی طراحی شده است که می تواند به شما کمک کند:

شیر دوش ۴ واحدی یک طرفه دامداری‌هایی که ۲۵تا۵۰ راس گاو شیری دارند
شیر دوش ۵ واحدی دو طرفه دامداری هایی که ۱۰۰ راس گاو شیری دارند
شیردوش۱۲ واحدی دو طرفه دامداری‌هایی که ۲۰۰تا۳۰۰ راس گاو شیری دارند
شیردوش ۱۶ واحدی دو طرفه دامداری‌هایی که ۵۰۰ راس گاو شیری دارند

اگر در حال راه اندازی یک سالن شیردوشی برای دامداری خود هستید، جدول راهنمای بالا می تواند اطلاعات خوبی به شما بدهد. همچنین در ادامه می توانید با انواع این سالن ها و مزیت های آن ها، آشنا شوید.

 :Abreast Parlours سالن شیردوشی پالرهای پهلو یا 

ساده ترین نوع سالن شیردوشی که در گاوداری ها و دامداری های کوچک معمولا طراحی و ساخته میشود پالر های پهلو است.در این سالن های شیردوشی حیوان از یک طرف وارد سالن می شود و بعد از اتمام کار گرفتن شیر از سالن خارج می شود. این روش را نمی توان برای گاوداری هایی که دارای تعداد بالایی گاو هستند، انجام داد و علت آن هم محدویت هایی است که با استفاده از این روش ایجاد می شود.

 :Tandem Parlours سالن شیردوشی سیستم درکناری یا  

یکی از معروف ترین و محبوب ترین، انواع سالن های شیری، سیستم درکناری است  که عملکرد خاص آن باعث شده است تا مقبولیت زیادی پیدا کند. با استفاده از این روش، گاوها از یک در وارد سالن شیردوشی می شوند و از طرف دیگر پس از دوشیده شدن شیر بصورت کامل، می توانند خارج شوند!

نکته قابل توجه در مورد سالن سیستم درکناری این است که هر گاو دارای جایگاه خاص و اختصاصی خود است. این جایگاه این اجازه را به گاو  می دهد که از یک در خاص وارد شود و پس از پایان کار از آن خارج شود، بدون آن که مزاحمتی برای دیگر گاوها ایجاد کند!

از مزیت های این روش، عدم وابسته بودن زمان شیردوشی گاوها به یکدیگر است. به این صورت که زمان شیردوشی هر گاو نمی تواند در طولانی یا کوتاه شدن زمان گرفتن شیر از گاو دیگر، اختلال ایجاد کند. هر گاو بعد از انجام کار خود بدون هیچ مشکلی از در اختصاصی خروج خود، می تواند سالن را ترک کند.

این سالن ها به صورتی طراحی شده اند که تمامی گاوهای موجود در آن، به یک صورت خاص جهت داده شده اند! همچنین این سالن ها معمولا بصورت دو طرف، طراحی و ساخته می شوند.

 :Herringbone Parlours سالن شیردوشی هرینگ بون یا 

یکی از رایج ترین، سالن های شیردوشی در گاوداری ها که زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، سالن هرینگ بون است که عمکلرد آسان و شیوه خاص آن باعث شده است که در اکثر گاوداری ها از آن استفاده شود.

اگر چنین سالنی را تا به حال دیده باشید، می دانید که در این سالن با قراردادن گاوها بصورت مورب و پشت سرهم، می توانید آن ها را شیردوشی کنید. این نوع از سالن های گرفتن شیر از گاو هم معمولا دو طرفه ساخته می شوند که هر طرف آن دارای در اختصاصی خروج و ورود است. در این شیوه، بعد از پایان یافتن عملیات شیردوشی از تمامی گاوهای موجود در یک ردیف، آن ها می توانند خارج شوند.

بزرگترین انتقادی که به این نوع از سالن های شیردوشی وارد است، این است که زمان انتظار شیردوشی یک گاو با دیگر گاوها برابر است.

 :Trigon Parlours سالن شیردوشی هریگون یا 

یکی دیگر از انواع سالن شیردوشی که کاربردهای مختلفی از آن می توان  داشت سالن هریگون است .این سالن را نمیتوان برای تمامی گاو داری ها و دامداری ها طراحی و اجرا کرد چرا که هزینه های جاری آن نسبتا بالا است و تنها برای کسب و کارهای مفید است که دارای حداقل 400 راس گاو باشند. این تعداد از گاوها باعث می شوند که ساخت و طراحی سالن هریگون  مقرون به صرفه باشد.

از مزیت های این نوع سالن شیردوشی، می توان به تعداد خروجی ها و ورودی های آن اشاره کرد. این نوع از سالن های شیردوشی دارای 2 عدد ورودی و 2 عدد خروجی هستند که در مقایسه با انواع دیگر سالن ها، آزادی عملی بیشتری به حیوان می دهند و زمان انتظار طولانی خروج و ورود گاو را کاهش می دهند.

 :Side By Side Parlours سالن شیردوشی پشت به پشت یا

یکی از قدیمی ترین، انواع سالن شیردوشی که از آن استفاده می شد، سالن پشت به پشت است. در این سالن همانطور که از نام آن هم احتمالا متوجه شده اید، گاوها بصورت پشت سرهم قرار می گیرند.

برای ورود به سالن پشت به پشت ، گاوها باید بصورت ردیفی این کار را انجام دهند. در این نوع سالن مانند سالن هرینگ بون، گاوها باید منتظر بمانند تا عملیات شیردوشی تمامی گاوهای ردیف خود انجام شود و پس از آن می توانند از آنجا خارج شوند.

 :Rotary Parlours سالن شیردوشی چرخان یا 

از انواع سالن های مدرنی که این روزها به واسطه تکنولوژی های پیشرفته ساخته شده است، سالن چرخان است. این سالن، آخرین نوع سالنی است که به توضیح در مورد آن می پردازیم. این سوال در واقع به سه نوع دسته بندی می شود که عبات است از:

ـ سالن شیردوشی چرخشی پهلو

ـ سالن شیردوشی چرخش هرینگبن

ـ سالن شیردوشی تاندوم

اگر بخواهیم به مزیت های این سالن ها اشاره کنیم، عدم نیاز به فضای بزرگ را طراحی و احداث آن هاست. همین موضوع توانسته است که بسیاری از دامداری های بزرگ را مجاب کند تا با استفاده از این شیوه و سالن، کار خود را انجام دهند. اگر در رابطه با این نوع سالن خودتان تحقیق کرده باشید، احتمالا متوجه شده اید که هزینه ساخت آن نسبتا بالا است، اما با توجه به میزان کارایی و بهره وری آن، ارزش این هزینه وجود دارد.

دستگاه های شیردوشی و مزایای آن ها را بهتر بشناسید :

در رابطه با شیردوشی حتما تا الان اطلاعات زیادی بدست آورده اید. در این قسمت بهتر است که در مورد دستگاه‌هایی که این کار را انجام می دهند، نیز اطلاعاتی بدست آورید. همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره کردیم، دستگاه  های شیر دوشی به دو نوع سیار و ثابت تقسیم بندی می شوند که با توجه به نیازها و خواسته های دامدار، می توان از یک نوع آن استفاده کرد.

معمولا دیگر هیچ کدام از دامداری های مطرح و صنعتی که تولید محصولات لبنی با حجم زیاد و با کیفیت را در دستور کار خود قرار داده اند از روش های سنتی مانند استفاده از دست برای شیردوشی را صحیح نمی دانند و از دستگاه هایی استفاده می کنند که جایگزین دست انسان شده است. از مهم ترین دلایلی که دیگر نمی توان از روش های سنتی برای انجام این کار استفاده کرد، می توان به موارد زیر اشاره کرد :

ـ افزایش تعداد دام ها بصورت بسیار قابل توجه

ـ افزایش نیاز جامعه به تعداد دام بیشتر و محصولات لبنی آن

ـ افزایش میزان تولید شیر توسط گاوهای امروزی باتوجه به انجام عملیات های اصلاح نژادی و بهبود تغذیه

ـ افزایش هزینه های کارگری برای دوشیدن شیر و … .

همین دلایل و مشکلاتی که بوجود آورده اند، باعث شد اند که دیگر دامداری ها از روش های سنتی و ساده استفاده نکنند. دامداری های کوچک که تعداد دام کمی دارند هم دیگر از روش های اتوماتیک برای این کار استفاده می کنند. البته دستگاه های سیار شیر دوشی هم وجود دارند که در دامداری های کوچک یک عضو غیر قابل جدا شدن هستند .

اگر شما یک دامدار هستید، شناخت نحوه کار و آشنایی بیشتر با این دستگاه ها می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات هوشمندانه تری بگیرید. دستگاه های مکانیکی شیردوشی در ایران و سایر کشورهای جهان بصورت استاندارد ساخته می شوند که باتوجه به نرخ بالای ارز، توصیه می شود که نوع ایرانی که کیفیت قابل قبولی دارد را در دستورکار خود برای خرید، قرار دهید .

اصول کاری و شیوه کار کردن تمامی دستگاه های شیر دوشی، یکسان است اما از نظر اجرایی دارای تفاوت هایی هستند .

اجزای اصلی شیردوش های سیار یا پرتابل و ثابت :

اجزای اصلی که در یک دستگاه شیردوش یا ثابت مورد استفاده قرار گرفته است و آن را ساخته است، کاملا یکسان است. با توجه به یکسان بودن اعضای داخلی شیر دوش سیار با شیر دوش ثابت، آن ها را بصورت یکجا معرفی می کنیم :

موتور :

موتور اصلی ترین و مهم ترین وظیفه را در یک شیردوش سیار و ثابت بر عهده دارد و آن تامین انرژی لازم برای کار کردن صحیح تجهیزات دستگاه شیر دوشی است. موتورهای دستگاه های شیر دوشی می توانند از انواع مختلف انرژی از جمله برق و سوخت های فسیلی برای کار خود استفاده کنند. در هنگام خرید و انتخاب یک شیردوش مکانیکی بهتر است به ظرفیت موتور نگاهی بیندازید. به هر میزان که تعداد دام هایی که بصورت همزمان می خوهند، شیر آن ها دوشیده شود، بیشتر باشد باید دستگاه شیردوشی را بخرید که ظرفیت موتور بالاتری دارد.

پمپ خلا :

اگر کمی در زمینه های فنی مهارت داشته باشید، می دانید که برای کشیدن شیر از پستان گاو، لازم است که هوای شیردوش به طور کامل تخلیه شود و بعد از آن با ایجاد یک خلا نسبی، عملیات شیردوشی انجام شود. اندازه و ظرفیت پمپ خلا مانند موتور به تعداد دام های دوشش بستگی دارد. اگر دستگاه شیر دوشی دارید به شما توصیه می کنیم، بصورت منظم پمپ خلا آن را مورد بررسی قرار دهید و عیب های ان را برطرف کنید تا در طول کار دچار مشکل نشود که می تواند حتی به حیوان نیز، آسیب برساند .

روغن کاری پمپ خلا :

همانطور که گفته شد، استفاده صحیح از این پمپ و نگهداری اصولی آن دارای اهمیت بسیار بالایی است که باید ان را در اولویت قرار دهید. معمولا شرکت های سازنده دستگاه شیر دوشی، نوع روغن مناسب پمپ خلا را اعلام می کنند. شما با روغن کاری و سرویس منظم دستگاه و از جمله پمپ خلا آن، می توانید عمر مفید دستگاه خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهید .

هنگام روغن کاری باید به موارد متعددی توجه کنید از جمله تخلیه روغن از روغن دان و عدم آسیب به دستگاه است. شما نمی توانید، بگذارید که موارد این چنینی به دستگاه شما آسیب بزند و هزینه های زیادی را بر دوش شما بگذرانند. با توجه به هزینه های بالای تعمیر دستگاه شیر دوشی، تمامی دامداران سعی می کنند که از دستگاه خود به بهترین شکل مراقبت کنند .

تانک خلا :

از دیگر اجزای اصلی دستگاه شیر دوشی که می خواهیم، آن را بررسی کنیم تانک خلا است! تانک خلا یکی از اجزای مهم دستگاه شیردوش است که معمولا برای ذخیره و جلوگیری از پرش های خلا در دستگاه و یا برای عدم ورود جسم خارجی، آب و شیر از لوله های خلا به پمپ می شوند .

Mشاید برای شما این سوال بوجود بیاید که چرا نباید آب و شیر، وارد پمپ خلا شوند؟ متاسفانه ورود همزمان آب و شیر به پمپ خلا، عمر مفید دستگاه تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند و همچنین دستگاه تا حد قابل توجهی، آسیب پذیر می شود. همانطور که در بالاتر هم اشاره کردیم، تانک خلا جلوی بروز مشکلات این چنینی را به آسانی می گیرد !

لوله های انتقال شیر :

برای انتقال شیر از پستان به محفظه نگهدارنده شیر، استفاده از لوله های انتقال شیر به شدت لازم است. هر لوله ای را نمی توان برای این کار مهم در نظر گرفت. در ادامه مهم ترین ویژگی هایی که یک لوله انتقال شیر باید داشته باشد را ذکر می کنیم :

ـ انتخاب جنس مناسب برای ساخت لوله انتقال که معمولا استیل یا شیشه، بهترین گزینه است.

ـ هیچ منفذی بر روی لوله وجود نداشته باشد

ـ قطر و اندازه مناسب برای حجم خاصی از انتقال شیر داشته باشد

ـ کم ترین میزان خمیدگی در شکل ظاهری لوله وجود داشته باشد

ویژگی هایی که در  بالا مطرح کردیم، باعث می شوند که ظاهر یک لوله، ایده آل شود. نکته مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد، میزان فشار انتقال شیر در هر لوله است. افت فشاری که برای هر لوله انتقال شیر مجاز است، 23.8 میلی متر جیوه است. رعایت این استانداردها و ویژگی ها، می تواند کمک در شیر دوشی اصولی به دامدارد کمک کند. اگر شما هم در این زمینه تجربیاتی دارید، می توانید در بخش نظرات، تجرییات و سوال های خود را با ما در اختیار بگذارید تا دیگرن هم از آن استفاده کنند و در صورت دانستن پاسخ، سوال های شما آن را جواب دهند.

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه دامپروری کارن می باشد . (گروه طراحی ایده پردازان نوین البرز )